Home activiteiten - Geen kind achterop! Ludieke fietsactie op de Mariaschool Zandvoort

Ludieke fietsactie op de Mariaschool Zandvoort

Op woensdag 31 mei organiseert Stichting Leergeld Haarlem-Zandvoort een feestelijke fietsmiddag op de Mariaschool in Zandvoort. Leergeld wil dat geen kind wordt buitengesloten en dat ieder kind in Haarlem en Zandvoort meedoet. Met deze fietsmiddag vraagt Leergeld Haarlem-Zandvoort aandacht voor het belang van een goede fiets voor elk kind! De leerlingen van de Zandvoortse basisschool doen mee aan diverse activiteiten waarbij de fiets centraal staat. Het belooft een vrolijke middag rond de fiets te worden!

Op woensdagmiddag 31 mei staat de fiets in het middelpunt op de Mariaschool in Zandvoort. Afhankelijk van het weer wordt er binnen of buiten een parcours langs verschillende stations uitgezet. Bij elk station vind je een speciale activiteit rond het thema fietsen. Zo leren leerlingen hoe je banden plakt en je fiets schoonmaakt en onderhoudt. Ook kun je met stickers je fiets pimpen. Dieuwertje Blok komt langs om voor te lezen. Als klap op de vuurpijl: er wordt een gloednieuwe fiets verloot. Deelname is uitsluitend voor leerlingen van de Mariaschool, onder begeleiding van leraren, ouders en Leergeld Haarlem-Zandvoort.

Stichting Leergeld wil dat alle kinderen kunnen fietsen en geen kind achteropraakt. Jaarlijks helpt Leergeld Haarlem-Zandvoort bijna 500 kinderen aan een fiets. Dit houdt in dat kinderen uit gezinnen met weinig geld nu toch net als hun leeftijdsgenoten een goede fiets hebben om naar school te kunnen of in hun vrije tijd ergens naar toe te gaan. Een fiets is belangrijk voor de zelfstandigheid van kinderen en maakt hun leefwereld groter. Bewegen is gezond. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat elk kind in Haarlem en Zandvoort een fiets heeft, maar dat is het zeker niet! Op 1 juni 2023 is het de Internationale dag van het kind. Met de fietsmiddag vraagt Leergeld Haarlem-Zandvoort speciaal aandacht voor het belang van een goede fiets voor elk kind!

Datum

31 mei 2023
Verlopen!

Tijd

12:00 - 14:00

Locatie

Mariaschool
Zandvoort
QR code