Fietsinzameling Zeeland

Op zaterdag 10 juni a.s. organiseert Stichting Leergeld Oosterschelderegio i.s.m. het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: “Geen Kind Achterop.”

Dit jaar wordt deze actie herhaald, enerzijds met de doelstelling om meer naamsbekendheid te genereren voor het thema armoede onder kinderen, anderzijds om het thema ‘fietsen’ onder de aandacht te brengen. Ieder kind verdient gewoonweg een fiets. Dankzij een fiets ben je mobiel en onafhankelijk en kan je zelfstandig op weg naar school en vrienden. Bovendien is fietsen gezond en voorkomt het dat je in een isolement terecht komt.

Tijdens de inzamelingsactie van vorig jaar zijn er toen meer dan 100 fietsen ingeleverd. Vanwege dit succes is er besloten om deze inzamelingsactie te herhalen, temeer daar de vraag naar (kinder)fietsen ten opzichte van het vorig jaar is verdubbeld!

Heb je nog een mooie tweedehands fiets in de schuur staan die niet meer gebruikt wordt? Geef hem dan een tweede leven en kom hem inleveren:
Zaterdag 10 juni a.s. tussen 10.00 en 13.00 uur
Goes: Leger des Heils, Klein Frankrijk 17
Wissenkerke: vóór Auto First RoDam/ Tamoil, Cruickelkreke 1
Zierikzee: Ruilwinkel, Calandweg 1
Sint Maartensdijk: Leger des Heils, Sportlaan 3
Terneuzen: Rabobank, Herengracht 1

De ingezamelde fietsen worden bij diverse bedrijven nagezien en opgeknapt, zodat kinderen, die bij Stichting Leergeld in Zeeland een fiets aanvragen, van een veilige en betrouwbare fiets voorzien kunnen worden.

Tegoedbon
Omdat Stichting Leergeld samenwerkt met het Kinderfietsenplan van de ANWB, krijgt iedereen die op 10 juni een fiets inlevert, een tegoedbon van de ANWB.
Heb je wel een goede tweedehands fiets om in te leveren, maar ben je 10 juni niet in de gelegenheid om hem naar één van de genoemde inzamelpunten te brengen? Kijk dan op de website van het ANWB Kinderfietsenplan voor andere inleverpunten in de buurt.
Dankzij jouw fiets raakt geen kind achterop!

Datum

10 jun 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 13:00

Locatie

Diversen locaties Zeeland
QR code