Doe mee met de Fiets naar je Werk-dagen op 13-16 mei en zet elke kilometer om in steun voor Stichting Leergeld

Lease a Bike gelooft dat fietsen meer dan een vervoermiddel is, het is een levensstijl! Helaas is fietsen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Jaarlijks helpt Stichting Leergeld zo’n 37.000 kinderen aan een fiets. Dit houdt in dat meer kinderen uit gezinnen met minder financiële middelen nu ook op fiets naar school, de sportclub of hun vriendjes te kunnen.
Kies daarom de fiets, maak het verschil tijdens de Fiets naar je Werk-dagen en zet elke kilometer om in steun voor Stichting Leergeld! Wij dagen onze klanten uit om op de fiets naar het werk te gaan op 13 t/m 16 mei. Lease a Bike doneert voor elke kilometer die onze klanten fietsen van 13 t/m 16 mei €0,23 aan dit goede doel voor het project ‘Geen Kind Achterop’. Je kunt jouw gefietste kilometers uiterlijk tot 17 mei 12:00 doorgeven via de campagnepagina.
Hoe werkt het? -> https://hubs.ly/Q02w1kr80

De eerste editie van de Fiets naar je Werk 4-daagse, georganiseerd door Lease a Bike, was een daverend succes! Van 22 en 25 mei zijn 1.563 deelnemers op de fiets naar het werk gegaan. De werknemers hebben in totaal 63.023 kilometer, en daarmee het indrukwekkende bedrag van €13.235,- bij elkaar gefietst voor ‘Geen Kind Achterop!’

Het doel van de Fiets naar je Werk 4-daagse was om mensen te inspireren nog vaker de fiets te pakken, met als hoofddoel: goed doen. Goed voor de wereld, goed voor de gezondheid en goed voor de portemonnee. Dankzij de deelnemers is niet alleen veel brandstof bespaard, maar ook aanzienlijk bijgedragen aan het verminderen van CO2-uitstoot in vergelijking met het gebruik van de auto. De doelstelling van de challenge, impact maken, is hiermee succesvol gerealiseerd.

Donatie ter waarde van 130 kinderfietsen
Om fietsen mogelijk te maken voor iedereen, ook voor mensen met minder financiële middelen, deed Lease a Bike voor deelnemende fietsers een donatie van €0,21 per gefietste kilometer aan het project ‘Geen Kind Achterop’. Dit bedrag is een knipoog naar de fietsregeling in België, waar werkgevers naast de leasefiets van de zaak ook een reiskostenvergoeding mogen uitkeren. De Fiets naar je Werk 4-daagse heeft aangetoond dat een extra vergoeding medewerkers heeft gemotiveerd om samen meer dan 63.000 kilometer te fietsen. Door de fantastische inzet van Lease a Bike-rijders is het streefbedrag van €7.500,- ruimschoots overtroffen. De donatie van €13.235,- stelt Leergeld Nederland in staat om 130 kinderfietsen ter beschikking te stellen aan gezinnen die krap bij kas zitten via een lokale Leergeld Stichting.

Wat een mooi resultaat hebben alle deelnemers neergezet die mee hebben gefietst tijdens de Fiets naar je Werk 4-daagse! Hulde aan iedereen! Met het bij elkaar gefietste bedrag kunnen wij weer kinderen blij maken met een fiets, zodat ook zij mee kunnen doen! Op de fiets naar school, de sportclub of vriendjes/vriendinnetjes, zo raakt geen kind achterop!
Nogmaals dank Lease a Bike Nederland voor jullie inzet en deze mooie donatie voor onze organisatie!

’s-Hertogenbosch, 22 mei 2023 – Leergeld Nederland is gestart met de campagne Geen Kind Achterop! In 2022 hebben de 112 Stichtingen Leergeld in Nederland ruim 37.000 kinderen uit gezinnen met geldzorgen geholpen aan een fiets. Via onze samenwerking met het ANWB Kinderfietsplan en met de Fiets naar je werkdag 4-daagse van Lease a bike, vragen we breed aandacht voor het belang van een fiets voor elk kind in Nederland.

Stap jij samen met ons tussen 22 – 25 mei op de fiets? Dan doneert Lease a Bike 0,21 cent per gefietste kilometer aan Stichting Leergeld. Kan je niet alle dagen meefietsen? Geen probleem! Zolang jouw werkgever maar is aangesloten bij Lease a Bike. Samen met Stichting Leergeld willen we ervoor zorgen dat geen kind achterop raakt. Net als vorig jaar slaan wij de handen ineen om ervoor te zorgen dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen ook fietskilometers kunnen maken.

Meld je aan

Meld je aan via dit formulier. Vergeet niet je collega’s te enthousiasmeren om ook mee te doen!

Fiets mee

Pomp je banden op en stap op de fiets tussen 22 en 25 mei. Elk kilometer telt, het is niet noodzakelijk alle vier de dagen mee te doen.

Geen kind achterop

Voor iedere kilometer die jij fietst doneert Lease a Bike 0,21 cent aan Stichting Leergeld. Stichting Leergeld maakt het voor alle kinderen mogelijk om fiets kilometers te maken. In samenwerking met lokale organisaties geven zij kinderen die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen een goede fiets.

Lease a Bike Nederland wil er samen voor zorgen dat iedereen in Nederland op de fiets kan stappen!

Als kind is een fiets onmisbaar. Je gaat naar school, naar je sportclub of naar vriendjes. Toch heeft niet ieder kind de financiële middelen voor een fiets. Op 19 mei stapt Lease a bike Nederland daarom samen met met hun klanten & partners op de fiets voor ons.