De eerste editie van de Fiets naar je Werk 4-daagse, georganiseerd door Lease a Bike, was een daverend succes! Van 22 en 25 mei zijn 1.563 deelnemers op de fiets naar het werk gegaan. De werknemers hebben in totaal 63.023 kilometer, en daarmee het indrukwekkende bedrag van €13.235,- bij elkaar gefietst voor ‘Geen Kind Achterop!’

Het doel van de Fiets naar je Werk 4-daagse was om mensen te inspireren nog vaker de fiets te pakken, met als hoofddoel: goed doen. Goed voor de wereld, goed voor de gezondheid en goed voor de portemonnee. Dankzij de deelnemers is niet alleen veel brandstof bespaard, maar ook aanzienlijk bijgedragen aan het verminderen van CO2-uitstoot in vergelijking met het gebruik van de auto. De doelstelling van de challenge, impact maken, is hiermee succesvol gerealiseerd.

Donatie ter waarde van 130 kinderfietsen
Om fietsen mogelijk te maken voor iedereen, ook voor mensen met minder financiële middelen, deed Lease a Bike voor deelnemende fietsers een donatie van €0,21 per gefietste kilometer aan het project ‘Geen Kind Achterop’. Dit bedrag is een knipoog naar de fietsregeling in België, waar werkgevers naast de leasefiets van de zaak ook een reiskostenvergoeding mogen uitkeren. De Fiets naar je Werk 4-daagse heeft aangetoond dat een extra vergoeding medewerkers heeft gemotiveerd om samen meer dan 63.000 kilometer te fietsen. Door de fantastische inzet van Lease a Bike-rijders is het streefbedrag van €7.500,- ruimschoots overtroffen. De donatie van €13.235,- stelt Leergeld Nederland in staat om 130 kinderfietsen ter beschikking te stellen aan gezinnen die krap bij kas zitten via een lokale Leergeld Stichting.

Wat een mooi resultaat hebben alle deelnemers neergezet die mee hebben gefietst tijdens de Fiets naar je Werk 4-daagse! Hulde aan iedereen! Met het bij elkaar gefietste bedrag kunnen wij weer kinderen blij maken met een fiets, zodat ook zij mee kunnen doen! Op de fiets naar school, de sportclub of vriendjes/vriendinnetjes, zo raakt geen kind achterop!
Nogmaals dank Lease a Bike Nederland voor jullie inzet en deze mooie donatie voor onze organisatie!