Home activiteiten - Geen kind achterop! Grote fietsinzamelingsactie

Grote fietsinzamelingsactie

𝑵𝒐𝒈 𝒆𝒆𝒏 𝒐𝒗𝒆𝒓𝒃𝒐𝒅𝒊𝒈𝒆 (𝒌𝒊𝒏𝒅𝒆𝒓)𝒇𝒊𝒆𝒕𝒔 𝒊𝒏 𝒅𝒆 𝒔𝒄𝒉𝒖𝒖𝒓 𝒔𝒕𝒂𝒂𝒏? 𝑫𝒐𝒏𝒆𝒆𝒓 𝒉𝒆𝒎 𝒂𝒂𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝒌𝒊𝒏𝒅.
In de maand juni organiseren de Stichtingen Leergeld van Parkstad, Maastricht en Sittard-Geleen samen met de ANWB en Zuid Limburg Bereikbaar fiets-inzamelingsacties in Zuid Limburg. De ingezamelde fietsen zijn bestemd voor kinderen van gezinnen die zelf geen fiets kunnen betalen. Zij kunnen hierdoor ook meedoen met hun vriendjes en vriendinnetjes met buitenschoolse/ sociale groepsactiviteiten en met sport- en cultuuractiviteiten. En ze kunnen natuurlijk op de fiets naar school en gewoon “buiten fietsen”.

𝗚𝗿𝗼𝘁𝗲 𝗶𝗻𝘇𝗮𝗺𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗼𝘃𝗲𝗿𝗯𝗼𝗱𝗶𝗴𝗲 𝗴𝗲𝗯𝗿𝘂𝗶𝗸𝘁𝗲 (𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿)𝗳𝗶𝗲𝘁𝘀𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝟭𝟬 𝗷𝘂𝗻𝗶
Heeft u een fiets over? Doneer hem dan en maak er een kind blij mee. Leergeld zamelt ongebruikte overbodige fietsen in en laat deze opknappen in een sociale werkplaats. Vervolgens zorgen zij ervoor dat de fiets terecht komt bij een kind dat hem heel goed kan gebruiken. Momenteel is de vraag van kinderen naar fietsen veel groter dan het aantal Leergeld kan bieden.

𝗛𝗼𝗲 𝗸𝘂𝗻𝘁 𝘂 𝗵𝗲𝗹𝗽𝗲𝗻
U kunt uw overbodige fiets op zaterdag 10 juni tussen 11 en 14 uur afgeven bij pop-up inzamelpunten op drie plekken binnen Parkstad; Brunssum: Koutenveld, Heerlen: Burg. Waszinkstraat (parkeerplaats Plus) en Landgraaf: Raadhuisplein (Op de Kamp), Maastricht: Terracottaplein 22 en Sittard: Millenerweg 2 (Vidar). Alle fietsen zijn welkom en kinderfietsen het meest.

𝗟𝘂𝗸𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗲𝗰𝗵𝘁 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗼𝗽 𝗱𝗶𝗲 𝗱𝗮𝗴?
Meld uw fiets dan aan via www.maakdebeweging.nl/doneer-je-gebruikte-fiets. Zij komen de fiets dan bij u thuis ophalen.

𝗚𝗿𝗼𝘁𝗲 𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗻
Als kinderen niet kunnen meedoen met hun leeftijdsgenootjes, bijvoorbeeld omdat hun ouders te weinig inkomen hebben, worden ze uitgesloten. Op de langere termijn kan dat leiden tot gevoelens van eenzaamheid, gezondheidsproblemen, lagere schoolprestaties en daardoor ook minder kansen voor de toekomst. Als je op jonge leeftijd niet de kans krijgt mee te doen aan het sociaal-maatschappelijke leven, dan heeft dat verstrekkende gevolgen. Op het jonge leven en het welzijn van het kind nu én later.

Datum

10 jun 2023
Verlopen!

Tijd

11:00 - 14:00

Locatie

Brunssum, Heerlend, Landgraaf, Maastricht en Sittard
QR code